Hier kun je de allerlekkere recepten vinden. Eet smakelijk!

KinderBueno milkshake

Kinderbueno Milkshake

Benodigdheden:
- 5x2 kinderbueno's
- vanille ijs
- melk
- slagroom

Aan de slag:
Doe het vanille ijs in de blender. Breek 9 kinderbueno's in stukjes en doe die er ook bij. Blend dit totdat het een egale massa is geworden. Als je denkt dat je te weinig ijs erbij hebt gedaan kun je altijd er nog wat bij doen.
Daarna kun je zelf bepalen hoeveel melk je erin doet, maar wij deden er ongeveer 100 ml melk in. Wanneer het te vloeibaar word kun je er nog ijs bij doen.
Om het lekker romig te maken kun je er nog slagroom door doen, maar dit is niet noodzakelijk.
Als er geen klontjes meer inzitten en het mooi egaal is kun je het inschenken. Om het nog wat extra's te geven kun je er een toef slagroom op spuiten en daar een halve Kinderbueno in doen. Anders kun je die laatste Kinderbueno nog door de milkshake doen, of lekker opeten ;)

Karamel-appeltjes

Karamel- Appeltjes

Benodigdheden:
- Paar appels  (zelf bedenken hoeveel)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 60 gram boter
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuik
- Paar cakepop-stokjes (ligt eraan hoeveel appeltjes je maakt)


Aan de slag:
Schil al je appels. en haal er hele bolletjes uit met een meloenlepel. Leg al je bolletjes op een snijplank en steek in elk bolletje een lolly-stokje.
Doe de boter in een pannetje en laat het langzaam smelten. Als het gesmolten is voeg je de basterdsuiker toe. Roer dit er snel door.

Daarna voeg de het blikje gecondenseerde melk toe. Roer alles door elkaar met een garde.
Blijf doorroeren totdat het langzaam begint te koken. Dan word het namelijk wat dikker. Als je dan goed blijft doorroeren word het steeds dikker. Je moet zelf even aanvoelen hoe dik het is, want het moet niet te dik worden. Denk erom dat het wel een beetje vloeibaar blijft! En dan heb je karamel!
Als het (volgens jou) goed is haal je het pannetje van het vuur of doe je het gas uit.
Daarna doop je al je appelbolletjes in de karamel. En voila! Je hebt je appelbolletjes.

 

Cookie deeg

Hebben jullie het ook altijd dat als je koekjes of cake gaat maken, dat je niet van het beslag af kan blijven? Met dit cookie deeg hoeft dat niet want het is er speciaal voor gemaakt om op te eten! jammie!! Maar pas wel op: Als je teveel eet, krijg je wel buikpijn...


Dit heb je nodig:

  • 190 gram bruine suiker
  • 60 gram boter op kamertemperatuur
  • 1/4 theelepel vanille-extract (Dr.Oetker)
  • 60 milliliter melk
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 125 gram chocolade (chocoladedrops)

Gewoon alles door elkaar doen en klaar!

Pita- chips

Wil je lekkere makkelijke chips maken? Zie het recept hieronder...

Dit heb je nodig:

  • 4 pitabroodjes
  • grof  zeezout
  • knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de pitabroodjes eerst doormidden en daarna in 8 stukjes. Leg ze op het bakblik.
  3. Besmeer alle stukjes met olijfolie. Doe er daarna royaal de knoflookpoeder,zout en de Italiaanse kruiden over.
  4. Doe ze 12  minuten in de oven

Eet smakelijk! Ze zijn koud én warm lekker om te eten

Variatie: Je kunt er ook geraspte Parmezaanse kaas over doen. 

Minions

Zo maak je een superleuke minion. Eerst snijd je rondjes uit cake en dan doe je pasta of jam ertussen en daarna versier je hem met fondant.

Superknap gemaakt!

Superleuke minion-cupcakes!!

Nu het zulk warm weer is.. Lekker verfiseend ijs, waarbij je niet eens een ijsmachine nodig hebt!

Wat heb je nodig?

  • - 400 gram roomkaas
  • - 1 blikje gecondenseerde melk

- 250 ml slagroom

  • - 100 gram aardbeien

- 1 eetlepel suiker

 

Zo maak je het:

  1. Klop de roomkaas zacht. Voeg daarna de gecondenseerde melk en de slagroom erdoor en klop tot een egaal mengsel.
  2. Giet dit mengsel in een cakeblik/plastic bak.
  3. Pureer de aardbeien en voeg de suiker toe. Verdeel dit over het ijs wat je tot nu toe hebt.
  4. Maak met een mes of vork zigzaggende bewegingen in het ijs zodat alles goed gemengt word.
  5. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer,afgedekt.
  6. Haal het ongeveer een 1/2 uur voordat je het gaat eten uit de vriezer, anders is het te hard.

Eet smakelijk!

Kipsalon

Een lekkere, frisse kapsalon voor als het warm weer is!!

Wat heb je nodig:

  • -350 gram kipfilet(Mag in blokjes, is handiger)
  • -450 gram aardappelschijfjes
  • -100 gram ijsbergsla
  • -zakje geraspte kaas(jong)
  • -1 komkommer
  • -kipkruiden
  • -knoflooksaus

Zo maak je het:

  1. Kruid de kip met de kipkruiden en als het nodig is snijd 'm dan eerst in stukjes.
  2. Bak de aardappeltjes en de kip.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Als de aardappeltjes klaar zijn, doe ze dan in een ovenschaal. Doe daarna ook de kip in de ovenschaal.
  5. Strooi er dan een flinke laag kaas overheen.
  6. Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven. Als de kaas goed is gesmolten, is hij klaar.
  7. Ondertussen maken we de sla. Doe de sla in een bak en als hij nog niet gesneden is, moet je dat eerst nog doen. Snijd de komkommer in stukjes.
  8. Als de aardappeltjes en de kip klaar zijn haal je ze uit de oven. Doe er dan de sla overheen. Doe er nog een beetje knoflooksaus overheen en klaar!

Eet smakelijk!

*Variatie: Je kunt er ook nog tomaat of appel of andere groenten doorheen doen als je dat lekker vind..

 

Millionaire's shortbread

Een heerlijke taart met karamel & chocolade..YUM!

Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

  • -120 gram boter
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • -55 gram suiker
  • - snufje zout

 Voor de vulling:

  • 60 gram boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker

Voor de topping:

  • 240 gram melkchocolade
  • 40 gram witte chocolade

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de  boter,suiker en zout tot een romig geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad geheel.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee. Zorg ervoor dat er aan de rand ook een laagje deeg zit.
  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het 20 minuten in de oven.
  5. Smelt de boter in een pan. Voeg de suiker en de gecondenseerde melk toe. Roer het totdat de suiker is opgelost.
  6. Doe het vuur wat hoger en roer het goed door. Dit karameliseren duurt ongeveer 10 minuten.
  7. Als de karamel steviger is geworden doe je het in de bakvorm. Laat het goed afkoelen.
  8. Smelt eerst de melkchocolade au bain-marie. Zet het even opzij en smelt nu ook de witte chocolade.
  9. Doe de witte chocolade in een spuitzak.
  10. Giet de melkchocolade over de karamel. Spuit met de witte chocolade in rechte lijnen over de melkchocolade.
  11. Trek met een satéprikker mooie figuren door de witte chocolade zodat je een leuk effect krijgt.

Eet smakelijk!

Roze koeken

Deze keer een recept voor zelfgemaakt roze koeken. Zullen ze nog lekkerder zijn dan de gewone?

 


Wat heb je nodig voor 12 koeken:

  • 110 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 citroen
  • boter en bloem voor het invetten
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 8 frambozen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een muffinvorm in met de boter en een kwast en bepoeder het met bloem.
  2. Klop met een mixer de suiker en de boter 5 minuten tot een zacht en romig mengsel.
  3. Rasp de schil van een citroen en doe het erbij.
  4. Doe de eieren er een voor een doorheen, en daarna ook de bloem en zout.
  5. Vul elke muffinvormpje  voor de helft met het beslag.
  6. Leg er bakpapier overheen en een platte bakplaat, zodat het niet gaat rijzen.
  7. Doe ze daarna 18 minuten in de oven. Haal daarna het bakpapier en de bakplaat eraf en laat ze nog 2-3 minuutjes in de oven.
  8. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Zo maak je het glazuur:

  1. Prak de frambozen fijn met een vokje en druk ze daarna door een theezeefje, zodat er geen pitjes meer inzitten.
  2. Doe de poedersuiker in een kom en doe er net zo veel frambozensap doorheen, totdat het een stevig glazuur word.
  3. Verdeel het met de achterkant van een lepel over de koeken en laat het opstijven.

Eet smakelijk!

Kitkat M&M taart

Deze taart is natuurlijk superlekker omdat er CHOCOLA in zit, en daar houden wij meiden wel van, toch? X D



Dit heb je nodig:

  • 100 milliliter melk
  • 180 gram chocolade extra puur (72%)
  • 1 mespunt zout
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 gram chocolademousse
  • 325 gram KitKat
  • 210 gram M&M crispy

Zo maak je het:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
  3. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
  4. Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's. Bon appétit!

Tropische smoothie

Het is (hopelijk) snel weer warm weer, en om er alvast in te komen een lekkere tropische smoothie!!

Dit heb je nodig:

  • 1 mango in stukjes gesneden
  • 1 blikje kokosmelk ( 400 ml)
  • 4 passievruchten



Zo maak je het:

  1. Doe de mango in de blender
  2. Snijd 3 passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Doe ze dan in de blender.
  3. Doe daarna de kokosmelk ook in de blender.
  4. Mix alles totdat het een mooi glad mengsel is.
  5. Schenk de smoothie in 2 grote glazen en schep dan een beetje van de binnenkant van de laatste passievrucht op de smoothie.

Eet smakelijk!!